Armonie ..

Un lucru a săpat rădăcini adânci în sufletul meu: credinţa că morala stă la baza tuturor lucrurilor şi că adevărul este substanţa întregii moralităţi. Astfel că adevărul a devenit singurul meu scop. El a devenit din ce în ce mai important pentru mine, iar sensurile pe care i le-am dat au devenit din ce în ce mai largi.

citat din Mahatma Gandhi

Image

De mult am vrut sa scriu despre echilibru si armonie. Deseori ne intrebam ce este bine sau ce este rau pentru noi si pentru organismul nostru. A fi ,,in forma,, in timp s-a denaturat total si a ajuns mai bine zis ”la regim” sau ”la dieta”, dar nu la un stil de viata. Ideea nu este sa fim slabi sau grasi, ci sa ne mentinem la o greutate ce ne face sa ne simtim bine, fara extreme de nici un fel. Nu trebuie nici sa ne infometam, dar nici sa mancam fara masura. In viata trebuie pastrat un echilibru si odata cu echilibrul vine si armonia fizica si psihica. Care sa fie totusi acest echilibru ..??? Fiecare are propria proportie si propriul echilibru in viata. Fiecare are propriile prioritati, idealuri..

Image

Inainte sa vorbim despre schimbarea fizice, haideti sa vorbim despre cea mentala! Degeaba vrem un corp armonios, daca e plin de resentimente si prejudecati.

Este greu sa schimbam mentalitatea societatii in care traim, dar cu fiecare persoana ce incearca ceva mai bun, mai decent putem schimba incet incet viitorul . Schimbarea vine din interior si fiecare dintre noi conteaza pentru un viitor mai curat si mai sanatos. Minte sanatoasa intr-un corp sanatos ! Prejudecati sunt peste tot si nu fac decat sa ne ingradeasca libertatile. E greu sa fii diferit intr-o lume corupta de idei preconcepute.. Nu stiu ce insemna pentru voi libertatea si armonia .. pot doar sa va spun ce inseamna pentru mine aceste lucruri. Ne-am nascut liberi, dar dependenti .. de parinti, de prieteni, de societate, de apa, de aer, de dragoste .. Fara aceste lucruri nu putem supravietui, deaceea eu nu cred in libertatea propriu-zisa. Singura realitate si libertate este cea a deciziilor si a faptelor pe care ni le asumam zi de zi. Dar si acelea sunt conduse de principii, reguli si consecinte. Simplu, nu ?? Nu ar trebui sa fie asa.. dar noi singuri ne creem propriile gratii si proprii demoni, care nu fac decat sa ne ingradeasca personalitatea si libertatea. Vrem o viata mai buna, vrem ce are vecinul , dar nu stim ce inseamna asta .. nu stim daca vecinul e fericit sau ce a sacrificat pentru asta. Suntem mereu invidiosi, dar nu stim de ce .. In spatele admiratiei si a grandomaniei se ascunde invidia si complexul de inferioritate. Ne-am nascut egali si vom muri egali .. Ceea ce facem intre depinde de noi si numai de noi !

Image

Am deschis ”cutia pandorei”, dar este doar inceputul, deoarece acest subiect este atat de vast incat nu risc sa va plictisesc cu acest articol, ci sa va fac sa va puneti niste semne de intrebare .. Stiu !!! E dificit de asumat aceste aspecte .. dar viata este scurta si nici nu realizezi cand a trecut pe langa tine si nu ai ramas decat cu niste poze dragute, haine frumoase si nopti pierdute .. Oare asta este tot ce putem ??? Oare asta ne dorim cu adevarat ??

Image

Image

With love, always L.I.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s